PEREMMÄLLE SITTE!

Me ollaan täällä karhuemon kainalossa, tilaa ja happea on, ei oikein kehtaisi kehuakaan, kuinka halvalla täällä asuu ja elää. Ja kuinka hienoa on, ettei ole ruuhkaa missään, kuntosalille tai uimahalliin pääsee kun vaan menee. OIkeastaan se on niin, että joka puolella on kauhea kiire ja rypistys, että päästäisiin jonnekin. Mutta me ollaan jo perillä. Me eletään jo sellaista elämää, mistä muualla haaveillaan.

Eikä se tarkoita, että me olisimme pysähtäneet tai tipahtaneet kärryiltä. Kyllä täällä on koo elämän kirjo paikalla: intohimo, kyyneleet, lasten nauru, kiihkeä yrittäminen ja leppoisa oleilu. Ihmiseolon normaalit ilot ja surut. Kaikki olisi muuten juuri niinkuin pitääkin, ellei maailma olisi muuttunut niin nopeasti. Ihmisenkokoinen maailma ei tahdo riittää.

Mutta jos meitä olisi täällä vähän enemmän ja työpaikkojen valikoima vähän laajempi, silloin meidän kanssamme ei paljon kauniaiset kilpailisi. Nuoret tahtoisivat pysyä täällä ja me tahtoisimme heidät pitää. Se on harmi, jos valmiiksi katsottu sussu lähtee työn perään muualle. Moni lähtee perään. Sillä tämä esite. Emme me ihmeitä tarvitse. Muutaman ihmisen vain.


Sateenkaari 448x299

Uusi esitteemme on luettavissa myös netissä osoitteessa http://issuu.com/pohjois-satakunta/docs/pohjois-satakunta