ASIALTAINEN (*

No joo. Kyllä me ollaan täällä omanmoisiamme. Vaikea on väittää, että tämä reilun 20 000 asukkaan seutukunta nyt just maailman napa olisi, tai joku Piilaakso. Vielä. Mutta mikä sinua estää sitä sellaiseksi tekemästä? On täällä miljoonaluokan yrityksiä pieneksi paikaksi nytkin. Meillä on näissä asioissa asialtainen meininki. On muuten aika hullujakin ideoita täällä toteutettu.

Täkäläisillä on kova kotiseuturakkaus. Se tarkoittaa, että kun täältä omaan Piilaaksosi kerran työntekijät löydät, vaihtuvuus on sadasosa siitä, mitä Espoossa. Ja kyllä täältä löytää. On niinkin seanottu, että kaikki huumori on lähtenyt Pohjois-Satakunnasta. Eikä ole takaisin tullut. Mutta ei se nyt ihan niinkään ole. On meillä omnmoinen tapamme nähdä maailmaa ja sen ilmiöitä. Ei sen tarvitse pelkkää huumorivitsiä olla.

Parempi se on tehdä työaikana töitä eikä kikatella käytävillä. Voi sitä silti töissä viihtyä. NIin kuin meillä päin on tapana. Ollaan jo muutenkin sen verran syrjässä ettei täällä parane syrjäytyä. Että jos tarvitset Suomen ahkerimpia työntekijöistä, niin turha niitä on Vantaalta hakea tai jostain vääräleukojen mailta. Meillä ne on. Ja niiden työmatkat on muuten ruuhkattomia. Kauniilla maisemilla. Elleivät sitten tee etätöitä ICT-Centerin valokaapelin päässä.


Pohjois-Satakunta on johtava seutukunta elintarvike-, teknologia- sekä puu- ja rakennustuoteteollisuudessa.  Pohjois-Satakunnan kehittämiskeskus on laatinut elinkeinostrategian vuosille 2010-2015. Voit ladata elinkeinostrategian luettavaksi tästä (PDF). Aloittavia yrittäjiä tuetaan täällä hyvin elinkeinoyhtiön toimesta. Lisäksi erilaisia innovaatioita ja hullujakin ideoita on toteutettu erilaisin EU-hankkein. Näistä paikallisesti vastaa paikallinen leader-toimisto Aktiivinen Pohjois-SatakuntaLamellikasarmi copyright varuskunta 640x437Hitsaus 448x298
Atk-alan taitajia 448x299Kaalinpää 448x298

*) Pohjois-Satakunta - Suomi sanakirjan mukaan Asialtainen = Kelvollinen, hyvä, asiallinen